Haber

DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır: 28 Mayıs’ta bölge halkı çok güçlü bir şekilde sandık başına gidecek

Fırat Bulut

BİNGÖL –Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Yeşil Sol Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Yeşil Sol Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu, HDP, DBP, Yeşil Sol Parti Bingöl İl Eşbaşkanları Bingöl’de gazetecilerle görüştü.

‘TÜRKİYE’NİN NEREDE GELİŞECEĞİNİ SEÇİYORUZ’

DBP Eş Genel Başkanı Bayındır, “Ülke için çok kritik ve sonuçları açısından çok önemli olan 14 Mayıs seçimlerini geride bıraktıklarını” belirterek, ikinci tur seçimlerin “Türkiye’nin kaderini değiştirebileceğini” söyledi.

Bayındır, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önümüzdeki süreç ve Türkiye’nin nereye evrileceği, rejim değişip değişmeyeceği konusunda kritik rol oynayacak seçimde pazar günü Türkiye halkları oy kullanacak.”

‘BÖLGEDEKİ DEVLET KURUMLARI HÜKÜMET LEHİNE SEÇİMLER YAPIYOR’

14 Mayıs seçimlerine HDP ile Yeşil Sol Parti’nin eşit şartlarda girmediğine işaret eden Bayındır, şunları kaydetti:

“Özellikle bölgede yürüttüğümüz seçim kampanyasında hem kamu görevlilerinin hem de devlet kurumlarının bir bütün olarak bize karşı seçim kampanyası yürüttüğü bir dönemi geride bıraktık. Bu gerçek, özellikle bölge için hala gerçekliğini koruyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken bunun yerine açık bir şekilde bir siyasi partiden yana, hükümetten yana tavır alarak, özellikle de Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. bölge ve bu konuda kamu kurumunun baskı gücünü kullanarak.”

‘SEÇİMLERDE STRATEJİK BİR TUTUM YAPTIK’

Bayındır, seçimlerle ilgili “stratejik duruş” sergilediklerini belirterek, “Karşımızda bir hükümet var. Ülkeyi zorla yönetmek isteyen, zorla yönetmek isteyen bir hükümet gerçeğiyle karşı karşıyayız. demokrasinin, özgürlüklerin ve hukukun tamamen askıya alındığı, antidemokratik uygulamalarla iktidar olmak isteyen ve bu konuda ısrarcı olan bir baskı, Yeşil Sol Parti olarak Halkların Demokratik Partisi olarak hem iktidarda hem de Türkiye’de duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. 14 Mayıs seçimlerinde ve 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, özellikle ülkenin demokrasiye, hukuka, eşitliğe, özgürlüğe ve adalete olan ihtiyacı göz önünde bulundurularak ve bu konuda stratejik bir duruş sergilenerek bunu böyle ortaya koyduk. dedi.

‘BOYKOT TARTIŞMALARININ BİZİM İÇİN TOPLANTILARI YOK’

İkinci turda kamuoyu önünde boykot tartışmalarını değerlendiren Bayındır, boykot mu sandığa gitmeme tartışmalarının kendilerini ilgilendirmediğini söyledi.

Bayındır, “Bölge halkının 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçimine çok sert bir şekilde karşı çıkması, iktidarın oluşturduğu antidemokratik uygulamalara karşı, özellikle bugün 2018’de sembolleşen bu rejime karşı hükümetin oluşturduğu antidemokratik uygulamalara karşı” dedi. Erdoğan’ın şahsına, demokrasiye, hürriyete, insan haklarına, eşitlik ve adalete, imkanlarına ve “Biz buna inanıyoruz” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU’YA GÜÇ VERECEĞİMİZİ DUYURDUK’

HDP ve Yeşil Sol Parti’nin tavrının net ve net olduğunu hatırlatan Bayındır, şöyle devam etti:

“28 Mayıs’ta, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın yol açtığı siyasi, toplumsal ve ekonomik tahribatın giderilmesi, Türkiye halklarının demokrasi ve özgürlüklerden yana önlerinin açılması bağlamında ve bu konudaki tarihi sorumluluğumuzun bilinciyle, Kemal Kılıçdaroğlu’nu takviye edeceğimizi açıkladık.Tabii ki Türkiye’de Askıya alınan hukuku, demokrasiyi ve insan haklarını tek başına Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklemediğimizi ve başta Kürtler olmak üzere Türkiye halkları olarak bizler de çok net biliyoruz. Bu konuda asıl sorumluluğu ondan beklemeyin.Onurlu bir barış olacaksa bunun da halkların özgür ve eşit mücadelesi ve direnişiyle mümkün olacağına inanıyoruz.

‘AKP BÖLGEDE İŞARET PARTİSİ OLDU’

Bölgedeki seçim sonuçlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Bayındır, “AKP, bölge genelinde iktidarı yüzde 20-25 bandına çekerek adeta bir tabela partisi haline geldi. Erdoğan’ın oy ortalaması yüzde 70 olan sistemle de ilgili olarak, “Bölge halkı, bölgenin artık bu sistemi kabul etmediği, benimsemediği ve Türkiye’nin önünü açması gerektiği konusundaki duruşunu çok net bir şekilde ortaya koymuştur. demokrasi, özgürlük ve onurlu bir barış için” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU-ÖZDAĞ PROTOKOLÜNÜ ELEŞTİRİYORUZ’

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında uzlaşılan protokol sonrası gazetecilerin CHP ile herhangi bir temasının olup olmadığına ilişkin soruları yanıtlayan Bayındır, gelişigüzel bir temasın olmadığını söyledi.

Protokole en güçlü eleştirilerini dile getirdiklerini belirten Bayındır, “Bizce yüzde 1’lik bir partiyle yapılan protokolden ziyade Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye halklarına verdiği siyasi tavrı esas alıyoruz. Seçim sürecinde 85 milyon kişi. Bu siyasi bir tavırdır. Dolayısıyla bizim için en büyük bağlayıcı nokta bu” dedi.

Bayındır, “Elbette Sinan Ogan’ın temsil ettiği milliyetçi ve ırkçı zihniyeti ve Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokolün içeriğini eleştirdiğimizi ve bu konuda çok net bir tavır aldığımızı belirtmekte fayda görüyoruz.” Dolayısıyla Türkiye halklarının önümüze koyduğu özgürlük, demokrasi ve adalet arzusu ve arayışına dayanan en büyük protokol olduğunu, bu protokol değil, farklı bir nokta değişikliği olmadığını benimseyerek bu duruşumuzda ısrar ettik ve devam ediyoruz. bu protokol üzerinden ‘ O konuştu.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve beraberindeki heyet, basın toplantısının ardından esnaf ziyaretinde bulunarak ikinci ilaç seçim çalışmalarına devam etti.

osmangaziajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu