Haber

Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA’nın ardından Gelecek Partisi’nden isimlerle görüştü

Mayıs seçimlerinden sonra muhalefet toparlanamadı.

Tüm partilerde başlayan kriz, Millet İttifakını ortadan kaldırırken, şimdi de partiler birbiriyle çatışıyor.

Mayıs ayında gözünü kendi listelerinden Meclis’e aldığı ‘küçük partilerin’ üye ve ilçe başkanlarına dikti.

Geçtiğimiz günlerde CHP Lideri ile görüşen Ali Babacan’ın DEVA Partisi’nin 13 il başkanı istifa etti. 500 kişinin istifa ettiği partiden 20 bin kişinin daha ayrılması bekleniyor.

Sırada Gelecek Partisi var

Kamuoyunda ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun mayıs ayında görev verdiği milletvekillerine maaş ödettiği’ yönünde yorumlar yapılırken, bu sürecin başka partilerle de yürütüldüğü ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerinde önemli rol oynayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, DEVA’nın ardından Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ile de görüşmeler yapıldığını söyledi.

“Birçok isim bu markanın etrafında şekillenmek istiyor”

Konuyla ilgili Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın’a konuşan Tekin, şunları söyledi: “CHP önemli bir parti olduğu için DEVA Partisi’nden ve Gelecek Partisi’nden pek çok isim bu markanın yanında yer almak istiyor.”söz konusu.

“Yüz binlerce kişi CHP’ye akın edecek”

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kurultayının ardından farklı partilerden yüz binden fazla kişinin CHP’ye akın edeceğini belirten Tekin, şöyle konuştu:

Önümüzdeki günlerde İstanbul’daki çeşitli partilerden 100 bin kişi partimize katılacak. CHP’nin kurumsal kimliğine talep var. Türkiye’nin en güvenilir limanı CHP’dir. Siyasi beklentisi olanlar baba evine gelecek. Herkesi babamın evine davet ediyorum.

ugurludaghaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu